Witlof

Blauwe bessen

blauwe bessen heerlijk en gezond, vol met antioxidanten

Blauwe bessen bij SJ Hemmes bessen

Wat zijn antioxidanten en in welk voedsel zitten de meeste?

Een antioxidant is in staat is om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. De meeste antioxidanten doen dit door met de radicalen te reageren, waardoor ze onschadelijk worden. De schadelijkheid van radicalen wordt veroorzaakt doordat de moleculen zeer gemakkelijk reacties aan kunnen gaan met bijvoorbeeld het DNA, wat kan leiden tot de ontregeling van de celdeling en dus tot kanker, of beschadiging van verschillende intracellulaire eiwitten.

Vrucht ORAC waarde per 100 gram Vrucht ORAC waarde per 100 gram

Banaan 210Peren 134

Goji Bessen 25300 Broccoli bloemen 890
Bramen 7700 Bieten 840
Bosbes 4460 Avocado 782
Rozijnen 2830 Rode Peper 710
Blauwe bes 2400 Gebakken bonen 503
Rode Framboos 2400 Uien 450
Zwarte bessen 2036 Aardbeien 1540
Pruim 949 Sinaasappels 750
Kersen 670 Appel 218
Knoflook 1939 Spinazie 1770
Broccoli stengel 880

100 gram blauwe bessen bevatten:

 Water  85 g
 Koolhydraten  12.1 g (waarvan suiker 5.4 g)
 Eiwitten  0.7 g
 Vet  0.7 g
 Calcium  16 mg
 IJzer  0.8 mg
 Vitamine A  280 I.E.
 Vitamine B-complex  0.35 mg
 Vitamine C  16 mg
 Energie  258 Joule (62 Cal.)
 Verder bevat de blauwe bes magnesium, fosfor en diverse belangrijke mineralen
Aangesloten bij ZON

Dit bedrijf is als lid aangesloten bij de GMO-erkende telersvereniging ZON,
de verkoop van onze producten geschiedt uitsluitend via ZON
www.zon-business.com/nl